Zkouška z korespondence

Výuka PEK na naší škole připraví žáky tak, že úspěšně skládají zkoušky z korespondence. Umožňujeme žákům skládání zkoušek, které dočasně nahrazují zkoušky státní:

  • zkoušku ENTER z moderní korespondence: e-mailová odpověď na zadání a přiložená tabulka, kterou je nutné zpracovat v Excelu. Cena je 300 Kč za 1. pokus a 200 Kč za případný 2. pokus. (http://govin.org/enter/zkouska)

    Za zkoušku se postavili garanti a partneři: Technologické centrum AV ČR, Enterprise Europe Network Česká republika, Intel, Governance Institute

  • zkoušku MASTER IN COMMUNICATION: úprava tabulky a vypracování obchodního dopisu v časovém limitu 90 min. Pokud je písemnost zpracována v souladu s normou a pravidly českého pravopisu, na osvědčení je uvedeno prospěl/a. Přípustné jsou dvě odchylky u každé písemnosti. Cena zkoušky činí 300 Kč. (www.mountblue.cz)

  • zkoušku MASTER IN TYPING: desetiminutový opis textu. Není stanovena dolní hranice výkonu, na osvědčení je uvedena dosažená rychlost a přesnost opisu. Cena zkoušky činí 300 Kč. (www.mountblue.cz)